Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mieke Mermans nieuwe algemeen directeur CAW De Kempen

CAW Mieke Mermans

Mieke Mermans is de nieuwe algemeen directeur van CAW De Kempen. Ze werd na een uitgebreide procedure geselecteerd om Jan Bal op te volgen die dit voorjaar aan de slag ging als administrateur-generaal van OPZ Geel.  

 

Wie is Mieke Mermans?

Na een carrière van 20 jaar in de cultuursector werd Mieke in maart 2023 directeur Wonen en Migratie van CAW. Ze zette het voorbije jaar onder andere Housing First mee op de kaart in de Kempen. Ze zal de ambitieuze plannen van CAW De Kempen verder uitrollen en mee de krachtlijnen van CAW uitdenken voor de nieuwe beleidsperiode.  Het bestuur ziet in Mieke een eigentijds leider die waardevolle ambities heeft en deze ook praktisch weet te vertalen. Ze heeft een uitgebreid netwerk, is een sterke verbinder, weet partnerschappen op te zetten en heeft een geweldige ondernemingszin om CAW De Kempen verder uit te bouwen. Dat bewees ze het voorbije jaar al met de de werking met betrekking tot dak- en thuisloosheid.

Juiste vrouw op de juiste plaats
Wim Wouters, voorzitter van CAW De Kempen, is zeer enthousiast: Mieke heeft in een korte periode als directeur Wonen en Migratie haar uitzonderlijke kwaliteiten laten zien. Voor ons is ze zonder enige twijfel de juiste vrouw op de juiste plaats.” 

Diep respect voor hulpverleners

Mieke zelf klinkt heel energiek: “Ik heb CAW De Kempen leren kennen als een organisatie waar de cliënt centraal staat. Hulpverleners geven dag in dag uit kansen aan hulpvragers, vaak in erg moeilijke omstandigheden. Ik heb daar een diep respect voor. Het is mijn overtuiging dat we enkel op die manier vooruit geraken als samenleving. Hun inzet en de impact hiervan op de Kempen geven mij de energie om er voor meer dan 100% voor te gaan. Ik heb ongelooflijk veel goesting om samen met het team een stevige koers te varen met het CAW met als doel het welzijn van vele Kempenaars te verbeteren. En dat in goede samenwerking met vele partners."    Foto Mieke Mermans - Bart Cabanier

 
 
De Centra Algemeen Welzijnswerk, CAW, zijn er voor iedereen in een kwetsbaar moment. Ze bieden psychosociale hulp, met specifieke aandacht voor welzijnsproblemen op vlak van wonen, relaties en persoonlijke en psychologische uitdagingen, problemen ten gevolge van armoede en schulden en zijn er ook voor mensen die betrokken zijn bij een schokkende gebeurtenis. CAW richt zich ook naar jongeren die met al hun vragen en problemen terecht kunnen in het JAC, het jongerenaanbod van CAW.
 
Je vindt CAW’s in heel Vlaanderen en Brussel. Je kan contact opnemen via het gratis nummer op 0800 13 500, mailen en chatten via de website www.caw.be, maar je kan er ook gewoon binnen lopen.   
 
CAW Mieke Mermans

Deel dit artikel